Відстрочка від призову на військову службу: алгоритм оформлення
Дар’я Тарасенко, адвокат
Тарасенко Дар’я
15.11.2023

Хоча чинним законодавством і не передбачено оформлення спеціального документа, адвокат радить таки отримувати в ТЦК та СП документ про те, що військовозобов’язаному оформлено відстрочку.

У Вищій школі адвокатури НААУ відбувся захід з підвищення кваліфікації адвокатів на тему: «Відстрочка від призову на військову службу: алгоритм оформлення».

Адвокат Дар’я Тарасенко зауважила, що хоча чинне законодавство і містить вичерпний перелік підстав для відстрочки від призову за мобілізацією (ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»), а також повноваження територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з оформлення відстрочки (Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затверджене Постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2022р. №154), однак ані алгоритму оформлення відстрочки, ані вимог до документів нормативно-правовими актами не передбачено.

З власного досвіду надання юридичної допомоги з питань оформлення відстрочки від призову за мобілізацією тим громадянам, кому право на таку відстрочку надано Законом, адвокат порекомендувала діяти за наступним алгоритмом.

Адвокат Дар'я Тарасенко