Діяльність німецької адвокатури в сфері запобігання та протидії відмиванню доходів
У рамках міжнародної співпраці відбудеться онлайн-семінар. Проведе фаховий захід для правників Філіп Зель, LL.M., адвокат, податковий консультант, нотаріус (Німеччина).
Д-р. Філіп Зель
28.11.2023

Діяльність німецької адвокатури в сфері запобігання та протидії відмиванню доходів: у ВША НААУ у рамках міжнародної співпраці відбудеться онлайн-семінар

Одним із поширених економічних транснаціональних злочинів на сьогодні є легалізація (відмивання) коштів, отриманих злочинним шляхом. Інтеграція України в світове співтовариство, крім надбання очевидних переваг, потребує серйозних зусиль щодо боротьби з різними злочинами, в т. ч. із відмиванням «брудних» доходів.

Саме тому вивчення зарубіжного досвіду боротьби з відмиванням коштів є важливим складником у процесі адаптації законодавства України до ЄС та набуття повноправного членства.

Продовжуючи міжнародну співпрацю Вища школа адвокатури спільно з Національною асоціацією адвокатів України, Федеральною палатою адвокатів Німеччини та Німецьким фондом міжнародного правового співробітництва організовує онлайн-семінар на тему: «Діяльність німецької адвокатури в сфері запобігання та протидії відмиванню доходів», який відбудеться 05 грудня 2023 року.

Проведе фаховий захід для правників Філіп Зель, LL.M., адвокат, податковий консультант, нотаріус (Німеччина).

Фокус буде прикутий до обговорення наступних питань:

1. Створення та структура самоврядного органу з нагляду за діяльністю адвокатів у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом;

2. Феноменологія відмивання доходів у професії адвоката;

3. Практика нагляду адвокатськими палатами у сфері запобігання відмиванню доходів;

4. Перспективи: ініціативи ЄС щодо боротьби з відмиванням доходів.

Зареєструватися для участі в заході можна за посиланням: https://tinyurl.com/yc2utpcm

Дізнатися більше про Федеральну палату адвокатів Німеччини: https://tinyurl.com/4hhbcut9

Дізнатися більше про Німецький фонд міжнародного правового співробітництва: https://tinyurl.com/yykkvk59

Національна асоціація адвокатів України /Ukrainian National Bar Association