Вища школа адвокатури запрошує студентство до участі у І Всеукраїнському конкурсі із застосування ЄКПЛ та ЄСПЛ
Конкурс проводитиметься за підтримки Миколи Гнатовського, судді Європейського суду з прав людини, обраного від України
Новини та події
21.10.2024

Навчально-науковий інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Благодійний фонд «Право на захист» та Вища школа адвокатури Національної асоціації адвокатів України запрошують українське студентство до участі у І Всеукраїнському конкурсі із застосування Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини у національному судочинстві “Європейське право прав людини - вдома”, який проводитиметься за підтримки Миколи Гнатовського, судді ЄСПЛ, обраного від України. Це змагання є частиною Форуму "Громадянство та безгромадянство в Україні: воєнні та повоєнні виклики”, що проходитиме в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка 07-08 листопада 2024 року.

Конкурс надає унікальну можливість молодим юристам і юристкам розвивати свої професійні навички, вдосконалювати майстерність у підготовці письмових документів та усних виступів, а також набувати досвіду у застосуванні міжнародного права. Участь у конкурсі сприятиме поглибленню знань нового покоління правників і правниць про права людини та механізми їх захисту.

Конкурс базується на вигаданій справі, що стосується ймовірних порушень прав людини, гарантованих Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод. У межах Конкурсу моделюється участь у судовому провадженні національного суду першої інстанції, який розглядає адміністративні справи. Командам слід пам’ятати, що вже на цьому рівні міжнародно-правова аргументація є невід’ємною частиною процесу прийняття рішень. Відповідно, задача команд полягає у застосуванні релевантних норм національного законодавства та Європейської конвенції з прав людини, а також аргументації на основі прецедентної практики Європейського суду з прав людини.

Право на участь у змаганні мають студенти та студентки (від 2 до 3 осіб у команді) українських закладів вищої освіти, які досягли 18-річного віку та навчаються за спеціальностями “Право”, “Міжнародне право” та “Правоохоронна діяльність” на першому (бакалаврському) (ІІ-IV курс) чи другому (магістерському) (І-ІІ курс) рівні вищої освіти.

Детальніше про участь – у Правилах Конкурсу.

Учасникам і учасницям Конкурсу, які потребують проживання у Києві під час усних раундів (08 листопада 2024 року), буде оплачено 1 ніч в одному з київських готелів. Крім того, членам і членкиням команд, допущених до усних раундів, буде відшкодовано витрати на проїзд до Києва та у зворотному напрямі за умови надання квитків на потяг (ІІ клас) або фіскального чека та оплати з власної банківської картки (у випадку квитка на автобус). Харчування забезпечується частково (два кава-брейки та один обід 08 листопада 2024 року).

Для того, щоб узяти участь у Конкурсі, потрібно до 29 жовтня 2024 року (включно) заповнити цю реєстраційну форму, яка також передбачає завантаження стислих письмових меморандумів за кожну зі сторін у справі.

Не пізніше 01 листопада 2024 року команди будуть повідомлені про результати письмового етапу Конкурсу. Команди, допущені до усних раундів, отримають запрошення, щоб узяти в них участь 08 листопада 2024 року за адресою: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 36/1 (приміщення Навчально-наукового інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка)